vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Bezienswaardigheden - Valle dei Templi (Tempel Vallei)
De Valle dei Templi (of Tempel Vallei) is ontstaan rond de 5e en 6e eeuw voor Christus, ten tijde van het oude Grieks Akragas (het tegenwoordige Agrigento). De Valle dei Templi verwijst naar zeven Griekse tempels die nabij Agrigento op een heuvelrug liggen. Deze tempels worden gezien als een van de best bewaarde Griekse Oudheid constructies, buiten de Griekse grenzen.

Alle tempels samen zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst als ‘Valle dei Templi’. Valle  dei Templi bestaat uit de volgende zeven tempels:

Concordia
De Concordia tempel werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus en is zeer goed bewaard gebleven. Omdat de tempel nog altijd in een zeer goede staat verkeerd is deze tempel één van de best bewaarde voorbeelden van de oude Griekse bouwstijl. De tempel werd in gebruik genomen als Christelijke kerk gedurende de 6e eeuw na Christus.

Juno Lacinia
De tempel van Juno Lacinia is samen met de tempel van Concordia de best bewaarde tempel van de Valle dei Tempi. De tempel werd halfweg de 5e eeuw voor Christus gebouwd en voornamelijk gebruikt voor huwelijks ceremonies. De tempel werd tijdens de plundering van Akragas door de Carthagen voor een deel verwoest.

Heracles
De verhalen over de bouw van de tempel van Heracles lopen uiteen. Algemeen wordt aangenomen dat de huidige resten afstammen uit de 6e eeuw voor Christus, maar het is mogelijk dat deze zijn gebouwd op de resten van een eeuw eerder gebouwde contructie. Verondersteld wordt dat hier oorspronkelijk de Griekse Agora (marktplaats en stadscentrum) van Akragas lag. Tegenwoordig staan er echter nog maar acht pilaren van de Heracles Tempel overeind. 

Vulkan
Men gaat er vanuit dat de ‘tempel van Vulkan’ vroeger de meest belangrijke constructie was van de Tempel Vallei. Helaas is de tempel van Vulkan één van de meest beschadigde tempels van deze vallei. De tempel stamt af van rond de 6e – 5e eeuw voor Christus, onlangs zijn er nog pogingen ondernomen om delen van deze tempel te reconstrueren.

Asclepius
Asclepius was de Griekse god van genezing en medicijnen. De oude beschrijvingen beschrijven dat deze tempel voor de stad was gelegen op ongeveer 1.5 kilometer van de stadsingang. De beschrijvingen van de Tempel van Asclepius komen echter niet helemaal overeen met de gevonden resten waardoor er nog altijd onduidelijkheden zijn.

Duidelijk is wel dat deze tempel rond het einde van de 5e eeuw voor Christus gebouwd moet zijn en dat deze tempel voornamelijk gebruikt werd door mensen die ziek waren en genezing zochten van de goden.

Castor & Pollux
De originele temple van Castor & Pollux moet hier halfweg de 5e eeuw voor Christus gebouwd zijn. De huidige resten van deze tempel zijn echter herbouwd rond het begin van de 19e eeuw, om zo iets van de vroegere glorie te herstellen. Nu staan er weer vier pilaren rechtop en is er een geschrift te bekijken over de originele tempel. De 4 pilaren van de Castor & Pollux tempel staan tegenwoordig symbool voor het moderne Agrigento.

Olympian Zeus
Algemeen wordt aangenomen dat de Tempel van Zeus, gebouwd is nadat de stad succesvol verdedigd was tegen een aanval van de Carthagen aan het begin van de 5e eeuw voor Christus. Oorspronkelijk was dit de grootste tempel van de Valle dei Templi, maar tegenwoordig zijn alleen de ruines nog bewaard. De verhalen vertellen dat de Tempel van Zeus ongeveer 110 meter lang en ruim 50 meter breed was. De zuilen ware verfraaid met uitgehouden mannen figuren (Atlanten).

Ga na een bezoek van de Valle dei Templi ook eens langs bij het Archeologisch Museum van Agrigento, hier krijgt u ondermeer een goed beeld hoe de vallei er vroeger uit zou hebben gezien.

Bezienswaardigheden op Sicilië

Oranjestad Aruba

 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013