vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Bezienswaardigheden - Villa Romana del Casale
Villa Romana del Casale is een historische Romeinse villa welke rond het begin van de 4e eeuw gebouwd is in de buurt van Piazza Armerina in centraal oost Sicilie. De villa is gebouwd op de resten van een bouwwerk dat hier eerder aanwezig was en deed vroeger dienst als middelpunt van landbouw gronden. Op deze plek zou langzaam het plaatsje Platia ontstaan.

De Villa is gedurende oorlogen zwaar beschadigd en uiteindelijk bedolven door een landverschuiving. Deze landverschuiving zorgde ervoor dat de Villa en het plaatsje Platia verlaten werden. De oorspronkelijke inwoners vesdigden zich ongeveer 5 kilometer verderop op de plek van het huidige Piazza Armerina.
Het duurde tot de 19e eeuw voordat de Villa Romana del Casale weer van zich deed spreken. Er werden hier bijzondere zuilen en Romeins Mozaiek aangetroffen wat resulteerde in een serie uitgravingen waarvan de eerste in 1929 begon.  Tijdens de uitgravingen werd de grootsheid van de Villa langzaam hervonden.

Tegenwoordig is de Villa bijzonder bekend vanwege de vele Romeinse Mozaiek tegels en staat de Villa sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden op Sicilië

Oranjestad Aruba

 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013