vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Cultuur
Door de strategische ligging van Sicilie is het eiland in het verleden vaak van eigenaar gewisseld, deze zeer rijke historie wat zeker invloed heeft op de hedendaagse cultuur. Sicilie werd oorspronkelijk bevolkt door verschillende prehistorische stammen, maar het eiland is in de loop der jaren door veel verschillende volken bewoond. Verschillende volken brengen verschillende culturen welke in de loop der jaren zijn versmolten tot de huidige cultuur.

Het eiland viel in eerste instantie onder het bestuur van de oude Grieken. Na de Grieken waren de Sicilianen lange tijd onafhankelijk en viel het eiland, samen met grote delen van zuid Italie onder het Siciliaanse Koninkrijk (1131 – 1861).

Sicilie heeft dus een zeer rijke historie en een bijbehorende rijke cultuur. In deze cultuur was er al vroeg plaats voor kunst en literatuur, maar ook architectuur, muziek en etenswaren speelde al zeer vroeg een belangrijke rol. Het was dan ook geen toeval dat uit dit gebied meerdere beroemde historische personen afkomstig waren, waaronder de wiskundige Archimedes, welke in Syracruse (tijdens de Griekse periode) geboren is.

Vanuit de cultureel rijke historie kent Sicilie nog altijd belangrijke overblijfselen en bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan de Necropolis in de Rots (Pantalica Necropolis).

Cultuur op Sicilie
Deze Necropolis bestaat eigenlijk uit 4 verschillende dodensteden waar we een groot aantal in de rotsen uitgehouwen graftombes tegen komen. Symbool voor de historie van Sicilie staat ook de Tempel Vallei (Valle dei Templi) bij het stadje Arigento aan de zuidkust van Sicilie. De Tempel Vallei is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Sicilie. Dit archeologische complex met verschillende kunst en architectonische hoogstandjes is van oorsprong echter helemaal niet Italiaans maar ontstaan in de tijd dat dit gebied in handen was van de Oude Grieken.
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013