vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Eolische Eilanden - Alicudi
Alicudi is met haar 5.2 vierkante kilometer een van de kleinere eilanden van de Eolische Eilanden. We vinden Alcudi een beetje afgelegen als meest westelijke eiland binnen de Eolische Eilanden op een goede 40 kilometer ten westen van het grootste eiland Lipari. Tegenwoordig wonen er een ruime 100 mensen op Alcudi welke zich voornamelijk richten op de visserij. In het enige restaurant op Alcudi is de menukaart dan ook sterk afhankelijk van deze visvangst.

De eerste gevonden resten duiden op de aanwezigheid van mensen vanaf ongeveer 1500 voor Christus. In de historie was Alicudi geen makkelijk eiland om te overleven, vanwege de ligging was het eiland dan ook erg in trek onder piraten waardoor de lokale bevolking zich geregeld moest verstoppen. Geleefd werd er hier dan ook met name van de visserij en de landbouw (perziken).

De Eolische eilanden bestaan uit 8 verschillende eilanden waarvan Lipari de grootste is. Naast Lipari behoren ook de eilanden: Vulcano, Stromboli, Basiluzzo, Panarea, Salina, Alicudi en Filicudi tot de Eolische eilanden.


Grotere kaart weergeven 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013