vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Eolische Eilanden - Salina
Salina is na Lipari het grootste eiland binnen de Eolische Eilanden. Lipari en Salina liggen op een steenworp afstand van elkaar waarbij Salina de meest noordelijke van de twee is. Het eiland is om en nabij de zevenentwintig vierkante kilometer groot en geeft huisvesting aan ongeveer vier duizend inwoners.

Salina staat op de Werelderfgoed lijst van Unesco, dit omdat het eiland en dan met name haar vulkanen een bijzondere culturele en geografische  waarde hebben. Salina bestaat uit maar liefst zes vulkanen, de laatste uitbarsting is inmiddels al weer ongeveer dertien duizend jaar geleden.

Salina is een bijzonder eiland te noemen en is één van de meest bezienswaardige eilanden binnen de Eolische Eilanden. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere vegetatie, de Romeinse graven en het zoutwater meer, welke ondermeer dienst deed als naamgever voor het eiland.

De Eolische eilanden bestaan uit 8 verschillende eilanden waarvan Lipari de grootste is. Naast Lipari behoren ook de eilanden: Vulcano, Stromboli, Basiluzzo, Panarea, Salina, Alicudi en Filicudi tot de Eolische eilanden.


Grotere kaart weergeven 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013