vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Eolische Eilanden - Vulcano
Vulcano vinden we net onder Lipari, ongeveer op 25 km ten noorden van Sicilie, in de Tyrreense Zee.  Het eiland is 21 vierkante kilimeter groot en kent verschillende Vulkanische punten. Het hoogste punt van Vulcano is gelegen op ongeveer 500m hoogte.

Het eiland dankt haar naam aan de Romeinen waarna het eiland meteen naamgever was voor het woord vulkaan in vele verschillende talen. Oorspronkelijk was het eiland niet bewoond en werd het enkel gebruikt voor het delven van grondstoffen. In 1860 kocht de Brit James Stevenson echter het noordelijke deel van het eiland en liet daar een villa bouwen. Ook heropende hij de oude mijnen en liet hij wijngaarden aanleggen. Tijdens een lange uitbarsting die 2 jaar duurde verkocht Stevenson echter al zijn bezittingen weer. De villa van Stevenson staat echter nog altijd fier overeind.

Op dit moment wonen er een kleine 500 mensen op Vulcano. Deze inwoners verblijven hier voornamelijk vanwege hun werk in de toeristische sector, want het eilandje Vulcano wordt graag bezocht door toeristen.

De Eolische eilanden bestaan uit 8 verschillende eilanden waarvan Lipari de grootste is. Naast Lipari behoren ook de eilanden: Vulcano, Stromboli, Basiluzzo, Panarea, Salina, Alicudi en Filicudi tot de Eolische eilanden.


Grotere kaart weergeven 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013