vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Natuur
Het klimaat op Sicilië valt het beste te omschrijven ols een (subtropisch) mediterraan klimaat. Dit betekend in de praktijk dat het eiland warme tot zeer warme zomers kent in combinatie met milde temperaturen in de winter. In de hogergelegen gebieden op Sicilië kan in de winter echter wel sneeuw vallen. In de zomer ligt de temeperatuur doorgaans tussen de 26 en 32 graden terwijl deze in de koelere winer tussen de 14 en 18 graden ligt.
Zeker in de zomerperiode is de waterteperatuur bijzonder aangenaam.

Het binnenland van Sicilie (met name west en centraal) wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap waar verschillende bergketens het landschap domineren. De belangrijkste bergketens zijn het Hyblaean gebergte in het zuidoosten, de Madonie en Nebrodi gebergten in het noorden en het Peloritani gebergte in het noordoosten.
Het bergachtige landschap wordt echter geregeld doorbroken door de verschillende rivieren die op Sicilie stromen. Deze rivieren zijn vaak ontstaan rondom de bergketens en stromen vanaf deze bergketens richting zee. Een goed voorbeeld hiervan is de, met een lengte van bijna 150 km, langste rivier van Sicilie genaamd Salso Rivier. Sicilie staat ook bekend vanwege de vulkanen. Aan de oostkant van Sicilie staat namelijk de grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna.De Etna staat bekend vanwege haar activiteit en is dan ook één van de actiefste vulkanen ter wereld.
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013