vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Sicilie
Sicilië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee en is gelegen tegen de punt van de laars in zuidelijk Italie. Sicilie heeft een totale oppervlakte van 25.710 km² en is hierdoor het grootste eiland in de Middelandse Zee (2: Sardinie). Sicilie telt ruim vijf miljoen inwoners en is een autonome Italiaanse Regio. De hoofdstad van het eiland is Palermo.

Ten zuiden van Sicilie vinden we verder het eiland Malta en ten Zuidwesten het Afrikaanse land Tunesie.

De hoofdstad van Sicilie is Palermo welke een kleine miljoen inwoners telt. Palermo is gelegen aan de kust in het Noordwesten van het eiland. Palermo staat bekend als universiteitsstad maar is ook bekend vanwege de belangrijkste haven van het eiland en het nabijgelegen vliegveld.

Andere belangrijke steden op Sicilie zijn bijvoorbeeld Catania, Syracuse en Messina.

neckermann Neckermann - Sicilie Vakantie
Neckermann is de grootste reisorganisatie in Nederland op het gebied van vliegvakanties en heeft een zeer ruim aanbod aan vliegvakanties binnen Europa. Neckermann heeft verschillende reizen naar Sicilie waaronder goede Sicilie Vakantie aanbiedingen.

boek-vakantie Boek-Vakantie.com
Deze website biedt een helder overzicht van de verschillende vakantie aanbieders. De aanbieders zijn voor u geselecteerd per land, stad en verschillende reis soorten. U kunt zo gemakkelijk de beste reis of goedkoopste vakantie vinden naar het land van uw keuze..
kras KRAS - Sicilie Vakantie
Kras is, met meer dan 300.000 passagiers per jaar, al 85 jaar één van de grootste en meest succesvolle reisorganisaties van Nederland. Ze hebben een divers aanbod van accommodaties op Sicilie waaronder verschillende Sicilie Vakanties.
sunweb Sunweb
Sunweb is een zeer bekende reisorganisatie, met veel zon vakantie mogelijkheden. Sunweb heeft een goed aanbod aan accommodaties op Sicilie en heeft zodoende ook een aantal vakantie accommodaties op Sicilie.
peterlanghout Peter Langhout - Sicilie Vakantie
Peter Langhout Reizen is een zeer actieve en ambitieuze reisorganisatie. Zij organiseren diverse vakanties voor een zeer brede doelgroep. Doordat er groot wordt ingekocht en doordat de consument rechtstreeks boekt, zijn de prijzen uiterst scherp. De keuze is onbeperkt en het aantal reizen groeit jaarlijks.

Sicilie kent een rijke historie wat ook zeker de nodige (historische) bezienswaardigheden heeft opgeleverd.

Enkele belangrijke bezienswaardigheden op Sicilie zijn ondermeer: Archeologisch museum, Museo Archeo logico Regionale, Ignazio Mormino (museum van kunst en archeologie), Paleontologisch museum, Regionale galerij van Sicilië, Risorgimento: nog een museum, Oratorio del Rosario di Santa Cita (oratorium), Teatro Biondo, Teatro Massimo, San Domenico (Basiliek in Palermo), Cappella Palatina (basiliek met mozaïeken), Palazzo dei Normanni, San Giovanni degli Eremiti, Palazzo Arcivescovile en museo Dioceano (Dioceaans museum), Piazza Vittoria en de Monte Pellegriono (429 hoge berg).

Het klimaat op Sicilië valt het beste te omschrijven ols een (subtropisch) mediterraan klimaat. Dit betekend in de praktijk dat het eiland warme tot zeer warme zomers kent in combinatie met milde temperaturen in de winter. In de hogergelegen gebieden op Sicilië kan in de winter echter wel sneeuw vallen. In de zomer ligt de temeperatuur doorgaans tussen de 26 en 32 graden terwijl deze in de koelere winer tussen de 14 en 18 graden ligt.

Zeker in de zomerperiode is de waterteperatuur bijzonder aangenaam.

Door de strategische ligging van Sicilie is het eiland in het verleden vaak van eigenaar gewisseld, deze zeer rijke historie wat zeker invloed heeft op de hedendaagse cultuur. Sicilie werd oorspronkelijk bevolkt door verschillende prehistorische stammen, maar het eiland is in de loop der jaren door veel verschillende volken bewoond. Verschillende volken brengen verschillende culturen welke in de loop der jaren zijn versmolten tot de huidige cultuur.


Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013