vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Steden - Palermo
De historische stad Palermo staat bekend als hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië en is tevens de hoofdstad van de provincie Palermo. De stad is gelegen aan de Noord West kust van het eiland direct aan de kust van de Tyrreense Zee. In het centrum wonen ongeveer 700 duizend mensen terwijl in de gehele agglomeratie ongeveer 1.2 miljoen mensen wonen.

Palermo kent een zeer rijke historie doordat de stad in het veleden vaak van eigenaar is verwisseld. Oorspronkelijk werd de stad (ongeveer 2500 jaar geleden) gesticht door de Feniciërs en later bewoond door de Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Sicilianen en uiteindelijk Italianen.

Tegenwoordig is Palermo naast de hoofdstad van Sicilie ook de belangrijkste Siciliaanse stad op het gebeid van cultuur en is de stad belangrijk voor de economie. Een belangrijke inkomstenbron voor Palermo is het toerisme. Toeristen verblijven namelijk graag in Palermo vanwege de zeer goede bezienswaardigheden en het prettige klimaat. Bovendien beschikt Palermo over een Internationaal vliegveld.

 

Steden op Sicilië

Oranjestad Aruba

 

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013