vakantiemenu

- All Inclusive
- Jongeren Reizen
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Golf Reizen
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

 

Straat van Messina
Het lijkt op de kaart soms bijna of Sicilie tegen Italie aanligt, dit is echter niet zo. Sicilie en Italie worden namelijk van elkaar gescheiden door de ‘Straat van Messina’ . Deze zeestraat ontleend de naam aan de Siciliaanse havenstad Messina.

De Straat van Messina is ruim 30 kilometer lang. Vanaf het smalste punt is de afstand tussen Sicilie en het Italiaanse vasteland ongeveer 3 kilometer. Vanaf Messina is de afstand naar het vasteland echter een goede 5 kilometer.

Tussen Sicilie en het vasteland varen er veerboten. Deze veerboten varen vanuit Messina naar de steden: Villa san Giovanni en Reggio di Calabria.

Al eeuwen lang gaan er in deze regio stemmen op om Sicilie met het vaste land te verbinden door middel van een brug of tunnel. Het project is meerdere keren aan en afgekondigd. In 2009 kondigde Berlusconi echter de nieuwe plannen aan waarbij het de bedoeling is dat Sicilie met het vasteland verbonden zal worden door middel van een grote Hangbrug. Geschat wordt dat het realiseren van deze brug in totaal meer dan 6 biljoen moet kosten en dat het project op zijn vroegst in 2016 klaar zou zijn. Mocht het allemaal lukken dan zal deze brug de grootste hangbrug ter wereld worden.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013